Bumi Putra Rockers-Dari Sinar Mata

Keunggulan cinta dari sinar mata
Yang bergelora
Hati ditaman berbunga
Satu impian satu harapan
Sudah pasti ada sebaliknya
Satu rahsia

Engkau di mataku adalah cahaya
Perjalanan ku
Terang menyuluh segala
Yang tersembunyi
Lama kucari
Sudah pasti ada jawapannya
Kemungkinan itu

Datang hampir senja sedang aku
Merangkak dan kehausan cinta itu
Kau hulur tangan mu
Membawa ku ke atas semula
Berdoalah aku kesyukuran
Tercantum cinta jadi satu
Biar ku tebus segalanya
Agar di teman cinta yang suci itu

Advertisements

Bloodshed-Srikandi Cintaku

Dingin malam tirai kenanganku

Menyerlahkan sekurun ingatan

Terciptalah rimba kehidupan

Percintaan dalam perjuangan

Kesetiaan sebagai bekalan

Bisikan penuh pengharapan

Tiada garis dapat memisahkan

Segalanya kudratMu Tuhan

Alam bagai mengerti

Segala yang terjadi

Embun menitis panas simpati

Pertemuan tiada awal akhir

Perutusan berdarah ku terima

Gugur kuntum di tengah halaman

Medan ini kurasakan sepi

Terpaku pilu

Ku semaikan pepohon kemboja

Yang bunganya adalah hati ku

Semadilah dalam kedamaian

Semangatku tetap bersamamu

Kan kuusung oh! jenazah cinta

Semadikan nisan kasih suci

Semangatmu tetap bersamaku

Selama pasti

Debu malam meragut kenangan

Menyedarkan dari lamunanku

Percintaan dalam perjuangan

Kau abadi Srikandi Cintaku

Mr Os-Durian

huhuhu tah macam mana leh jumpa video ni..hahaha layan jek la lagu ni 🙂

Software Tulisan Jawi

Anda tahu apa itu tulisan Jawi ? Anda pandai membaca tulisan Jawi ? Anda pandai menulis tulisan Jawi ? Beberapa hari yang lepas seorang pengguna komputer di tempat kerja saya bertanya mengenai software tulisan Jawi.

Soalan beliau .”Ada tak software tulisan jawi ? “.Jawapan saya pada ketika itu tiada dalam simpanan saya.

Dalam hati saya terdetik persoalan berapa ramai agaknya orang Melayu yang pandai menulis dan membaca tulisan jawi.Saya sendiri pun sekadar “merangkak-rangkak” menggunakan tulisan jawi.Kalau dulu boleh dikatakan kemestian dalam menguasai jawi dari segi tulisan dan bacaan.Orang tua dahulu walaupun tidak sekolah masih pandai menulis dan membaca jawi.Kita pulak walaupun mempunyai ijazah sekali pun belum tentu pandai menulis dan membaca tulisan jawi.Untuk memuaskan hati saudara tersebut , saya mula mencari di enjin carian.Dari satu website ke satu website akhirnya saya menemui software percuma yang boleh digunakan untuk menulis dalam tulisan jawi menggunakan Micorsof Office Word.Secara tidak langsung saya sendiri tertarik untuk menguasai jawi dengan adanya software ini.Untuk lebih senang menggunakan software ini anda mesti menggunakan keyboard yang ada tulisan jawi.

Jika berminat untuk mencuba perisian ini anda boleh download secara percuma di sini

Software ini disertakan sekali dengan manual untuk menggunakannya

Photoscape Perisian Edit Gambar

Assalamualaikum semua…

Hari ni saya terjumpa lagi satu software untuk edit gambar,software ni ialah Photoscape

untitled

Download dan install cam biasa dan terus gunakan semudah A-B-C, tak payah ajar pon korang dah power rasanya, try & error la beb, lawat laman web dia kalau nak lihat tutorial dan contoh di sini

Boleh download di sini

Selamat Mencuba

Wings-Sejati

Sejati
Itu yang kau ucapkan
Bila janji kugenggam
Bawah pohon kemboja
Yang sekecil kita

Menanti
Di mahligai mainan
Kita bina bersama
Dari dahan yang rapuh

Usia perangkap kita
Remaja kita tinggalkan
Namun aku masih
Menggenggam janji

Tinggal kenangan
Gagal segala impian
Tinggal bertanya
Erti sejati

Kenangan itu
Hanya mainan bagimu
Tinggal bertanya
Erti sejati
Yang telah engkau janjikan dulu

Kata-Kata Hikmah 2

* Kegagalan pertama, tidak ianya terus gagal: tetapi ianya kan membangkitkan cita cita yang bersemangat lagi teguh bagi sesiapa yang pernah mengalaminya

* Orang sibuk sebenarnya tidak cekap, orang yang cekap tidak sibuk

* Orang yang sibuk selalunya nampak bising, orang bekerja diam diam sahaja

* Dalam masa yang aman, kita harus juga memikirkan bahaya di masa akan datang

* Tiada bantal yang lebih lembut melainkan ribaan ibu sendiri

* Cinta ialah penyakit dan perkahwinan ialah sihat. Sakit dan sihat tidak pernah bertemu

* Airmata penyesalan yang mengalir umpama sungai yang mengalir mencuci kekotoran hati

* 1000 mancis tidak menerangi kau di dalam kegelapan buat selama lamanya tetapi cahaya keimanan dapat membawa kau ke jalan kesenangan

* Adalah lebih baik memiliki wajah yang hodoh dari lidah yang hodoh kerana wajah yang hodoh tidak mungkin boleh menyakiti hati orang lain tetapi lidah yang hodoh boleh mengeluarkan kata kata yang melukakan

* Wangi di badan boleh dimandikan, apabila mandi hilanglah ia. Tetapi…wangi di mulut dan wangi di hati itulah yang paling mulia

* Janganlah bersumpah baik demi langit, mahupun demi bumi atau demi apa pun juga. Katakan sahaja ‘ya’ atau ‘tidak’ supaya kita tidak berbuat dosa atau terhukum kerana sumpah itu

* Belajarlah bersyukur ketika mendapat keuntungan dan belajarlah tersenyum ketika menghadapi kerugian

* Manusia boleh hidup dengan belanja yang kecil, tetapi yang menggangu perasaanya dia takut dikatakan orang bahawa dia hanya hidup dengan belanja yang kecil

* Yang penting bagi anda bukannya menarik minat seluruh wanita jelita tetapi menakluk salah seorangnya sahaja

* Orang yang tahu mengambil tetapi tidak tahu memberi tidak akan mengecap bahagia

* Keagungan peribadi anda terletak pada kesedian anda untuk memberi bila beruntung, untuk memimpin bila berilmu dan untuk membela bila kuat

* Cintaku kepada Tuhan kerana aku adalah ciptaan-Nya. Cintaku terhadap seseorang itu adalah kerana perasaan yang dicipta-Nya

* Hindarilah diri dari menjadi manusia yang suka berpuak puak dan berpecah pecah. Contohilah resam semut bila bertemu seakan bersalam dan suka bekerja sama di antara satu sama lain.

* Ibarat sekuntum mawar merah dipupuk embun pagi lalu disinari suria indah bak pelangi, begitulah jiwa murni seseorang manusia

* Terbitnya kebaikan dari keburukan dan terbitnya amalan dari pengetahuan

* Orang yang suka mengkhianati teman sendiri adalah ibarat binatang yang suka memakan bangkai. Bertambah busuk bangkai bertambah pula seleranya

* Mengapa manusia gemar mencetuskan pertelingkahan sedangkan manusia itu sendiri dilahirkan adalah dari hasil sebuah kemesraan

* Air susu ibu bagaikan aliran sungai di dalam Syurga yang membesarkan kita sehingga mengenal erti kehidupan. Oleh itu agungilah jasa ibu

* Lebihkan manis dalam senyuman, kurangkan manis dalam minuman

* Bercintalah dnegan pelajaran, bertunanglah dengan mengulangkaji, berkahwinlah dengan peperiksaan dan berbulan madulah dngan kejayaan

* Sehaluan tetapi tidak sejalan lebih baik dari sejalan tetapi tidak sehaluan

* Kemarau yang melanda di hati lebih dahsyat daripada kemarau yang menimpa di musim panas