Avira Premium Security Suite 2009

kat sini saya ingin berkongi Avira Premium Security Suite 2009,boleh download di sini

Smart Antivirus 2009

Smart Antivirus 2009 boleh dikelaskan atau diketegorikan sebagai anti-spyware yang menipu..Smart antivirus 2009 ni sebenarnya malware yang boleh menyebabkan kerosakkan pada sistem komputer..SmartAntivirus 2009 memaparkan pop-up seberapa banyak memaksa pengguna PC untuk membeli perkhidmatan mereka…

smart antivirus

Mereka memaksa dengan cara dengan memaparkan mesej keselamatan yang menakutkan dimana konon2 komputer anda dijangkiti virus atau spyware yang bahaya dan hanya mendownload SmartAntivirus 2009 je yang mampu membantu anda membuangnya menggunakan versi percubaan mereka..

Setelah user mendownload perisian percubaan, ia akan scan komputer anda dan memaparkan beberapa error pada komputer anda…kemudian SmartAntivirus 2009 mempelawa anda untuk membeli full version bagi membaiki error tersebut…Sekiranya pengguna setuju untuk membeli. SmartAntivirus 2009 bukan sahaja tak baiki error tersebut, bahkan ia akan mengambil duit anda dan akan meng‘install’ spyware ke dalam komputer anda….

smart2

smart3

SmartAntivirus 2009 selalunya menginstall sendiri kedalam PC tanpa izin melalui Vundo Trojan, Trojan Zlob, Virus…Ia bukan saja menyebabkan kerosakkan komputer dan melambatkan komputer malah ia menyebabkan data2 peribadi anda dalam bahaya…

Jadi buang lah SmartAntivirus 2009, secepat mungkin…bukan apa komputer sy kat opis dah kene, terpaksa format balik…ahhh memang marah nie…

How To Remove SmartAntivirus 2009….?????

Cara mudah & Disarankan,
Install Antispyware…Dengan sendirinya Perisian Antispyware tu remove SmartAntivirus 2009….

Cara Kedua
Restore komputer anda pada tarikh last anda update komputer..

Cara terakhir ni bagi golongan yang mahir, yang tak mahir boleh mencuba gak…tapi pastikan ikut langkah2…
1. Remove these Smart Antivirus 2009 processes:

* SmartAntivirus2009.exe

2. Remove these Smart Antivirus 2009 Registry files:

* HKEY_CURRENT_USER\Software\Smart Antivirus 2009

* HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run “Smart Antivirus-2009.exe”

3. Remove these Smart Antivirus 2009 files:

* %UserProfile%\Desktop\Smart Antivirus-2009.lnk

* %UserProfile%\Local Settings\Temp\win14_32.dll

* %UserProfile%\Start Menu\Programs\Smart Antivirus 2009

* %UserProfile%\Start Menu\Programs\Smart Antivirus 2009\Smart Antivirus-2009.lnk

* %UserProfile%\Application Data\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\Smart Antivirus-2009.lnk

* c:\Program Files\Smart Antivirus 2009

* c:\Program Files\Smart Antivirus 2009\Smart Antivirus-2009.exe

* c:\Program Files\Smart Antivirus 2009\vscan.tsi

* c:\Program Files\Smart Antivirus 2009\zlib.dll

* c:\Program Files\Smart Antivirus 2009\Infected

* c:\Program Files\Smart Antivirus 2009\Suspicious

Perisian Kaspersky AntiVirus Terbagus ?

Topik kali nie sy ingin berkongsi maklumat tentang perisian antivirus diantara yang terbagus yang pernah sy gunakan…Perisian Kaspersky Antivirus nie yang dibangunkan oleh Kaspersky Lab yang berpangkalan di Moscow & Russia…Yang menariknya tentang perisian antivirus nie, ia amat berkesan kerana dia scan komputer kita sedalam2nya….Semua virus boleh dikesan… Anda boleh lihat gambarajah dibawah….Perbandingan diantara antivirus lain..

kasper1

Sy pernah scan virus thumbdrive kawan sy, guna perisian antivirus lain…hasilnya “No Virus Found”..Tapi bila sy buat scan sekali lagi guna Antivirus Kaspersky, nilah hasilnya. 😮

smart3

Anda yang hendak mencuba perisian antivirus Kaspersky nie, anda boleh cuba online scanner di http://www.kaspersky.com/virusscanner

Setiap antivirus yang dicipta ada kelebihan, ada kelemahannya tersendiri….Kita sebagai pengguna mesti inginkan yang paling terbaik untuk protect komputer kita dari ancaman virus… 😉

Tanda tanda pc anda telah dijangkiti virus adalah seperti berikut:

* PC menjadi hang selepas dibuka, dan seringkali berlaku.
* Prestasi PC tiba-tiba sahaja menjadi lembap. Sebarang aplikasi atau fail yang hendak dibuka menjadi terlalu perlahan.
* Keluar mesej “Out of memory error” walaupun PC mengandungi ruang ingatan yang mencukupi.
* Sistem operasi Windows tidak boleh dijalankan walau sebelum ini kita tidak pernah menyentuh bahagian setting ataupun mengubah registry.
* Sistem operasi Windows tidak dapat dijalankan kerana fail-fail penting untuk menjalankannya hilang tiba-tiba.
* Ada program yang tidak pernah diinstal sebelum ini tiba-tiba muncul dan berjalan dengan sendirinya.
* Terdapat proses yang tidak diketahui sedang berjalan dan menggunakan banyak sumber CPU.
* Kita tidak boleh menginstal sebarang program atau aplikasi baru.
* Windows seringkali reboot dan proses reboot berlaku berulangkali.
* Utiliti cakra seperti scandisk melapurkan banyak error pada cakra selepas melakukan imbasan cakra.
* Program atau aplikasi yang sebelum ini boleh digunakan crash secara tiba-tiba.
* Drive partition bagi cakra keras, CD-ROM dan cakra liut tiba-tiba sahaja hilang.
* Menerima email yang mengandungi sisipan-sisipan yang ganjil, contohnya mengandungi dua ekstensi.
* Perisian Antivirus hilang tiba-tiba.
* Perisian Antivirus tidak boleh di instal.
* Dialog box terpapar pada skrin secara tiba-tiba.
* Sistem PC berjalan dengan sendirinya, misalnya tetikus menunjuk ke sesuatu, membuka dan menutup    tray CD-ROM dengan sendirinya.
* Penunjuk tetikus berubah imej dan grafik.
* Ikon-ikon ganjil terpapat pada sistem tray walaupun tidak pernah menginstal sebelum ini.
* Muzik atau Video tiba-tiba sahaja dimainkan dengan sendirinya.
* Saiz sesuatu fail berubah, walaupun kita tidak mengeditnya sebelum ini.
* Fail-fail yang kita simpan hilang satu persatu.
* Properties sesuatu fail berubah dengan sendirinya.