Yahoo Mesengger Offline Installer

Offline installer untuk yahoo messenger 9.Xperlu guna internet untuk install.installer biasa menggunakan internet untuk install.Klik di sini untuk download

Advertisements

Masalah Yahoo Mesengger

Assalamualaikum semua..

Bagi penggemar Yahoo Messenger @ YM mungkin anda pernah mendapat mesej daripada kawan anda walupun kawan anda tidak on9 pada masa tersebut. Antaranya anda akan di “BUZZ” dan akan mendapat mesej promosi daripada syarikat-syarikat tertentu contohnya seperti ini :

“I have been taking Acai pills now for two months and already lost 34 pounds, it is the same stuff that was on oprah and cnn, Mike and Jen lost so much weight too with no diet or excersise. Get it now, its only five bucks a bottle, we are living proof that it works like magic. Get it over at http://wavepeel.com”

Sehingga ke hari ini masalah ini belum lagi diketahui jalan penyelesaiannya..Malah yahoo sendiri pun belum dapat mencari solution.Adakah ini disebabkan oleh worm? Ataupun password kita telah dimanipulasi untuk tujuan yang lain.

Jalan penyelesaiannya sekarang ialah sekiranya anda mendapat mesej pelik-pelik seperti itu, diminta jangan sesekali anda klik kerana mungkin YM anda juga akan mendapat masalah yang sama nanti..Selain itu anda juga dinasihatkan untuk menukar password sekiranya anda mempunya masalah seperti ini..Sekian..

Software Tulisan Jawi

Anda tahu apa itu tulisan Jawi ? Anda pandai membaca tulisan Jawi ? Anda pandai menulis tulisan Jawi ? Beberapa hari yang lepas seorang pengguna komputer di tempat kerja saya bertanya mengenai software tulisan Jawi.

Soalan beliau .”Ada tak software tulisan jawi ? “.Jawapan saya pada ketika itu tiada dalam simpanan saya.

Dalam hati saya terdetik persoalan berapa ramai agaknya orang Melayu yang pandai menulis dan membaca tulisan jawi.Saya sendiri pun sekadar “merangkak-rangkak” menggunakan tulisan jawi.Kalau dulu boleh dikatakan kemestian dalam menguasai jawi dari segi tulisan dan bacaan.Orang tua dahulu walaupun tidak sekolah masih pandai menulis dan membaca jawi.Kita pulak walaupun mempunyai ijazah sekali pun belum tentu pandai menulis dan membaca tulisan jawi.Untuk memuaskan hati saudara tersebut , saya mula mencari di enjin carian.Dari satu website ke satu website akhirnya saya menemui software percuma yang boleh digunakan untuk menulis dalam tulisan jawi menggunakan Micorsof Office Word.Secara tidak langsung saya sendiri tertarik untuk menguasai jawi dengan adanya software ini.Untuk lebih senang menggunakan software ini anda mesti menggunakan keyboard yang ada tulisan jawi.

Jika berminat untuk mencuba perisian ini anda boleh download secara percuma di sini

Software ini disertakan sekali dengan manual untuk menggunakannya

Photoscape Perisian Edit Gambar

Assalamualaikum semua…

Hari ni saya terjumpa lagi satu software untuk edit gambar,software ni ialah Photoscape

untitled

Download dan install cam biasa dan terus gunakan semudah A-B-C, tak payah ajar pon korang dah power rasanya, try & error la beb, lawat laman web dia kalau nak lihat tutorial dan contoh di sini

Boleh download di sini

Selamat Mencuba

masalah file registery komputer bertukar ke format microsoft word

Assalamualaikum semua…hari ini saya nak berkongsi tentang masalah file registery komputer bertukar ke format microsoft word.Kebetulan 2 hari yang lepas saya terkena juga masalah ni.Ok kat bawah ni ada cara-cara untuk selesaikan :

Pastikan extension file tu .reg(ubah tetapan folder option untuk lihat extension file :

frt17mjqkwpbfm9a0nr2

j4q3mlsmp3qphnafuu0g_thumb

Kalau bukan .reg rename blk dan letak .reg kt blkg

Kalau bkn mslh extension, mngkn ade mslh ngan file association.

Copy dan paste yg berikut ke notepad dan save sbgai fix.reg (Pastikan bhgn Save as type tu All files)

vu41dadi5zpruocrnmm


Windows Registry Editor Version 5.00

HKEY_CLASSES_ROOT\.reg]
@=”regfile”

[HKEY_CLASSES_ROOT\.reg\PersistentHandler]
@=”{5e941d80-bf96-11cd-b579-08002b30bfeb}”

[HKEY_CLASSES_ROOT\regfile]
@=”Registration Entries”
“EditFlags”=dword:00100000

[HKEY_CLASSES_ROOT\regfile\DefaultIcon]
@=hex(2):25,00,53,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,52,00,6f,00,6f,00,74,00,25,\
00,5c,00,72,00,65,00,67,00,65,00,64,00,69,00,74,00,2e,00,65,00,78,00,65,00,\
2c,00,31,00,00,00

[HKEY_CLASSES_ROOT\regfile\shell]

[HKEY_CLASSES_ROOT\regfile\shell\edit]

[HKEY_CLASSES_ROOT\regfile\shell\edit\command]
@=hex(2):25,00,53,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,52,00,6f,00,6f,00,74,00,25,\
00,5c,00,73,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,33,00,32,00,5c,00,4e,00,4f,00,\
54,00,45,00,50,00,41,00,44,00,2e,00,45,00,58,00,45,00,20,00,25,00,31,00,00,\
00

[HKEY_CLASSES_ROOT\regfile\shell\open]
@=”Mer?”

[HKEY_CLASSES_ROOT\regfile\shell\open\command]
@=”regedit.exe \”%1\””

[HKEY_CLASSES_ROOT\regfile\shell\print]

[HKEY_CLASSES_ROOT\regfile\shell\print\command]
@=hex(2):25,00,53,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,52,00,6f,00,6f,00,74,00,25,\
00,5c,00,73,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,33,00,32,00,5c,00,4e,00,4f,00,\
54,00,45,00,50,00,41,00,44,00,2e,00,45,00,58,00,45,00,20,00,2f,00,70,00,20,\
00,25,00,31,00,00,00

Bkak command prompt dan type regedit diikuti file yg disave td (full path ke file yg disave td ) :

bzhtb1ai1j7xxi0ccljr

Klik Yes pada yg berikut:

11u1zqw7nhkou37uf92

Google Maps Malaysia

Google Inc telah melancarkan Google Maps Malaysia yang membolehkan pengguna mengakses peta geografik negara ini dengan lebih terperinci ke komputer peribadi (PC) atau telefon bimbit.

Ia boleh dilayari menggunakan alamat http://maps.google.com.my atau http://m.google.com.my/maps dan mengandungi beberapa aplikasi seperti peta ‘online’, imej satelit, penunjuk arah pemanduan, alamat dan senarai perniagaan.

Pengurus Produk Google Asia Tenggara, Andrew McGlinchey, berkata Google Maps Malaysia memudahkan pengguna di negara mencari maklumat geografi yang berorientasikan maklumat tempatan.

Jom Periksa Kelajuan Internet Anda

Di sini saya ingin mengesyorkan satau web untuk periksa kelajuan internet anda hanya klik di sini