Sesi Update Blog

Assalamualaikum…..

hua hua hua ..malam ni sempat jugak aku update blog ni…jadi la setakat massukkan lirik-lirik lagu kegemaran ….sambil-sambil keje ..huhuhu..cuaca hari ni ..hujan lak dr petang sampai ke maghrib…terpaksa la stay kat cc,janji income masuk ..hahahaha..Insya Allah ade rezeki naik la gaji aku ni :).Ok la nanti kalau ade masa aku update lg blog ni yer..thanks kepada semua yang sudi melawat blog yang tak seberapa ni .

Meditasi-Demi Rindu Ini

Terjaga dari lena
Ditusuk sejuk kota
Untuk aku mengingatimu
Sudah sekian lama aku lupa padamu
Kau dan aku akan bertemu

Terasa amat rindu di hati
Mungkin kau pun begitu
Bagaimana haruskah untuk aku lakukan
Demi rindu ini

Tak mungkin hanya kata
Yang dapat meredakan
Rindu yang lama telah kau simpan
Aku harus dihukum dengan cinta demi rindu

Kau maafkanlah aku
Yang ingin bersamamu untuk hidup
Yang penuh dengan sayang dan rindu

Hanya takdir yang temukan kita
Masih belum terlewat
Untuk aku kembali untuk menyintai dirimu
Demi rindu

Kau maafkanlah aku yang ingin bersamamu
Hidupku penuh dengan gelora
Aku harus dihukum demi cinta
Demi rindu

Radja-Aku Ada Karena Kau Pun Ada

Cinta adalah anugerah yang Kuasa
Sang bila terasa betapa indahnya
Sungguh lemah diriku
Tak berarti hidupku
Bila tak ada dirimu

Andai ku bisa akan ku balas
Semua yg pernah engkau berikan
Terima kasih dariku
Atas ketulusanmu
Menyayangi diriku

Aku ada karena kau pun ada
Dengan cinta
Kau buat diriku hidup selamanya

Aku ada karena kau pun ada
Dengan cinta
Kau buat diriku hidup selamanya

Andai ku bisa akan ku balas
Semua yang pernah engkau berikan
Terima kasih dariku
Atas ketulusanmu
Menyayangi diriku

FRancisca Peter-Rindu Memaksa Ku Menyayangi Mu

Andai engkau mengerti
Perasaan di hati ini
Pasti engkau menyedari
Betapa hatiku merinduimu

Bukan mudahnya aku
Untuk melafazkan cinta
Sekali ku melafazkan
Sampai bila pun ku menyintamu
Rindu memaksaku menyayangimu
Tak daya ku menahan
Segala perasaan aku
Yang makin gelora
Setelah engkau menyedari
Sambutlah cintaku

Sepi mengajar aku
Tentang perlunya cinta
Walau pedih walau perit
Terpaksa aku menghadapi

Tiada apa yang engkau pinta
Sekadar kesetiaan
Selagi rindumu masih dihati
Cintamu terus bersemi

[INFO] Senarai Web Penipu ((anti-Malware))

http://www.rapidantivirus09.com/
http://www.rapidantivirus.com/
http://www.rapid-antivir2009.com/
http://www.rapid-antivirus-2009.com/
http://www.rapid-antivirus.com
http://antivirus2009plus.com/
http://extraantivir.com/
http://www.antimalwareguardplus.com/
http://www.antimalwareguard-plus.com/
http://www.antimalwareguardsolution.com/
http://www.antimalwareguardsolutions.com/
http://www.antispywareexpertplus.com/
http://www.antispywareexpertsolution.com/
http://www.antispywareexpertsolutions.com/
http://www.pcprivacycleaner-plus.com/
http://www.xpboosterpro.com/
http://www.yourpcprivacycleanerplus.com/
http://www.yourpcprivacycleanerpro.com/

http://www.spyware-secure.com/

Dari nslookup “77.245.61.80” maka dapat ler
* bestsecureexpertcleaner.com
* bestvirusremover2008.com
* hypersecurefileshredder.com
* mysecureexpertcleaner.com
* para13.amsnl.webair.com
* pcvirusremover2008.com
* powerfulvirusremover2008.com
* registrydoctor2008.com
* registrydoctorpro2008.com
* secureexpertcleaner.com
* supersecurefileshredder.com
* topregistrydoctor2008.com
* virus-doctor-site.com
* virusremover2008flash.com
* virusremover2008plus.com
* winsecureexpertcleaner.com
* http://www.bestsecureexpertcleaner.com
* http://www.bestvirusremover2008.com
* http://www.mysecureexpertcleaner.com
* http://www.pcvirusremover2008.com
* http://www.powerfulvirusremover2008.com
* http://www.registrydoctor2008.com
* http://www.secureexpertcleaner.com
* http://www.virus-doctor-site.com
* http://www.winsecureexpertcleaner.com
* http://www.yoursecureexpertcleaner.com
* yoursecureexpertcleaner.com
* webair.com

dari nslookup “93.174.93.213” dapat pulak

* bestsecureexpertcleaner.com
* bestvirusremover2008.com
* powerfulvirusremover2008.com
* registrydoctor2008.com
* registrydoctorpro2008.com
* secureexpertcleaner.com
* virusremover2008flash.com
* virusremover2008plus.com
* winsecureexpertcleaner.com
* http://www.bestsecureexpertcleaner.com
* http://www.bestvirusremover2008.com
* http://www.powerfulvirusremover2008.com
* http://www.registrydoctor2008.com
* http://www.secureexpertcleaner.com
* http://www.winsecureexpertcleaner.com
* http://www.yoursecureexpertcleaner.com
* yoursecureexpertcleaner.com

bawah nih dari nslookup ip “93.190.139.229”

* bestsecureexpertcleaner.com
* bestvirusremover2008.com
* iservicepack.com
* mysecureexpertcleaner.com
* pcvirusremover2008.com
* powerfulvirusremover2008.com
* registrydoctor2008.com
* registrydoctorpro2008.com
* secureexpertcleaner.com
* virus-doctor-site.com
* virusremover2008flash.com
* virusremover2008plus.com
* winsecureexpertcleaner.com
* http://www.bestsecureexpertcleaner.com
* http://www.bestvirusremover2008.com
* http://www.mysecureexpertcleaner.com
* http://www.pcvirusremover2008.com
* http://www.powerfulvirusremover2008.com
* http://www.registrydoctor2008.com
* http://www.secureexpertcleaner.com
* http://www.virus-doctor-site.com
* http://www.winsecureexpertcleaner.com
* http://www.yoursecureexpertcleaner.com
* yoursecureexpertcleaner.com
* http://liveantivirusscanner.com
* http://scanonlinefreee.com
* http://scan-onlinefreee.com
* http://www.av-online-scan.org/
* sys-scanner.com/
* spyprotector-pro.com
* av-online-scan.org/
* http://www.sys-scanner.com/

BIOS ERROR SIGNAL, Penjelasan BEEP

Sering kali kita menghadapi masalah didalam Troubleshooting Hardware yang melibatkan bunyi BEEP dan kita tidak tahu utk mentafsirkan Beep-beep yang dikeluarkan oleh BIOS dan apakah sebabnya.
Jadi artikel ini mungkin dapat membantu saudara-saudari dalam menjawab kemusykilan dan mentafsir berkenaan dengan beberapa Bunyi Error atau BEEP yang yang sering kali dikeluarkan oleh BIOS.

Bagi Motherboard yang di lengkapi dengan :

AMI BIOS

Sekiranya BIOS mengeluarkan bunyi BEEP sekali
Kemungkinan RAM mempunyai masalah/Defective atau Pemasangan RAM yang tidak betul.

6 BEEPS
GATE A20 error , Kebiasaannya disebabkan oleh keyboard yang defective atau rosak.

8 BEEPS
Kemungkinan Video Card mempunyai masalah/Defective atau Pemasangan Video yang tidak betul.

11 BEEPS
Checksum Error, melibatkan CMOS bateri didalam Motherboard. Periksa Bateri CMOS kemungkinan sudah lemah atau habis.

————————————————————————————–

Award BIOS

BIOS mengeluarkan Bunyi BEEP yang panjang
Memory ERROR atau RAM tidak dipasang pada Slotnya dengan betul.

1 BEEP panjang , 2 BEEP pendek
Menandakan Video Card menghadapi masalah dan kemungkinan rosak.
Boleh juga disebabkan oleh pemasangan yang tidak betul.

1 BEEP panjang , 3 BEEP pendek
Terjadi disebabkan oleh keyboard yang tidak dipasang atau kemungkinan Defective. Juga Video Card error yang disebabkan oleh BIOS yang starting dengan BIOS version 4.5

BEEP yang berpanjangan (Continuos BEEP)
Memory/RAM atau Video Card tidak dipasang (Not Detected)

————————————————————————————–

Pheonix BIOS

1 BEEP, 1 BEEP, 4 BEEPs
Disebabkan oleh BIOS yang tidak berfungsi (Malfunction)

1 BEEP, 2 BEEPs , 1 BEEP
Disebabkan oleh Motherboard yang rosak (Defective)

1 BEEP, 3 BEEPs, 1 BEEP
Masalah yang disebabkan oleh RAM yang bermasalah atau pemasangan RAM yang tidak betul.

3 BEEPs, 1 BEEP, 1 BEEP
Juga disebabkan oleh Motherboard yang rosak (defective)

3 BEEPs, 3 BEEPs, 4 BEEPs
Video Card yang tidak berfungsi atau disebabkan oleh pemasangan Video Card yang tidak betul.

Harap ini dapat membantu.

Sumber Dari : Rakan-Rakan

Marc Anthony & Tina Arena -I Want To Spend My Lifetime Loving You

Moon so bright night so fine
Keep your heart here with mine
Life’s a dream we are dreaming
Race the moon catch the wind
Ride the night to the end
Seize the day stand up for the light
I want to spend my lifetime loving you
If that is all in life I ever do
Heroes rise heroes fall
Rise again, win it all
In your heart, can’t you feel the glory
Through our joy, through our pain
We can move worlds again
Take my hand, dance with me
I want to spend my lifetime loving you
If that is all in life I ever do
I will want nothing else to see me through
If I can spend my lifetime loving you
Though we know we will never come again
Where there is love, life begins
Over and over again
Save the night, save the day
Save the love, come what may
Love is worth everything we pay
I want to spend my lifetime loving you
If that is all in life I ever do
I want to spend my lifetime loving you
If that is all in life I ever do
I will want nothing else to see me through
If I can spend my lifetime loving you