Smart Antivirus 2009

Smart Antivirus 2009 boleh dikelaskan atau diketegorikan sebagai anti-spyware yang menipu..Smart antivirus 2009 ni sebenarnya malware yang boleh menyebabkan kerosakkan pada sistem komputer..SmartAntivirus 2009 memaparkan pop-up seberapa banyak memaksa pengguna PC untuk membeli perkhidmatan mereka…

smart antivirus

Mereka memaksa dengan cara dengan memaparkan mesej keselamatan yang menakutkan dimana konon2 komputer anda dijangkiti virus atau spyware yang bahaya dan hanya mendownload SmartAntivirus 2009 je yang mampu membantu anda membuangnya menggunakan versi percubaan mereka..

Setelah user mendownload perisian percubaan, ia akan scan komputer anda dan memaparkan beberapa error pada komputer anda…kemudian SmartAntivirus 2009 mempelawa anda untuk membeli full version bagi membaiki error tersebut…Sekiranya pengguna setuju untuk membeli. SmartAntivirus 2009 bukan sahaja tak baiki error tersebut, bahkan ia akan mengambil duit anda dan akan meng‘install’ spyware ke dalam komputer anda….

smart2

smart3

SmartAntivirus 2009 selalunya menginstall sendiri kedalam PC tanpa izin melalui Vundo Trojan, Trojan Zlob, Virus…Ia bukan saja menyebabkan kerosakkan komputer dan melambatkan komputer malah ia menyebabkan data2 peribadi anda dalam bahaya…

Jadi buang lah SmartAntivirus 2009, secepat mungkin…bukan apa komputer sy kat opis dah kene, terpaksa format balik…ahhh memang marah nie…

How To Remove SmartAntivirus 2009….?????

Cara mudah & Disarankan,
Install Antispyware…Dengan sendirinya Perisian Antispyware tu remove SmartAntivirus 2009….

Cara Kedua
Restore komputer anda pada tarikh last anda update komputer..

Cara terakhir ni bagi golongan yang mahir, yang tak mahir boleh mencuba gak…tapi pastikan ikut langkah2…
1. Remove these Smart Antivirus 2009 processes:

* SmartAntivirus2009.exe

2. Remove these Smart Antivirus 2009 Registry files:

* HKEY_CURRENT_USER\Software\Smart Antivirus 2009

* HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run “Smart Antivirus-2009.exe”

3. Remove these Smart Antivirus 2009 files:

* %UserProfile%\Desktop\Smart Antivirus-2009.lnk

* %UserProfile%\Local Settings\Temp\win14_32.dll

* %UserProfile%\Start Menu\Programs\Smart Antivirus 2009

* %UserProfile%\Start Menu\Programs\Smart Antivirus 2009\Smart Antivirus-2009.lnk

* %UserProfile%\Application Data\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\Smart Antivirus-2009.lnk

* c:\Program Files\Smart Antivirus 2009

* c:\Program Files\Smart Antivirus 2009\Smart Antivirus-2009.exe

* c:\Program Files\Smart Antivirus 2009\vscan.tsi

* c:\Program Files\Smart Antivirus 2009\zlib.dll

* c:\Program Files\Smart Antivirus 2009\Infected

* c:\Program Files\Smart Antivirus 2009\Suspicious

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s