Team Viewer (Perisian untuk mengawal PC orang lain)

Jika pada satu hari..pc anda mengalami masalah ,tapi tak tahu nak minta pertolongan sesiapa …walhal pada waktu tengah malam…Anda juga ade kawan yg tinggal 10 batu jauhnyer dari rumah anda…memandangkan kawan anda itu seorang juruteknik komputer,jadi …apa yang anda perlu lakukan ialah hubungi kawan anda dan mempunyai sambungan internet ,kemudian anda boleh download perisian Team Viewer di link ini :-

http://www.ziddu.com/download/2266170/TeamViewer_Setup.exe.html

Jika selesai download ,Rakan Anda boleh membantu dengan akses dan kawal PC anda secara online menggunakan software seperti TeamViewer. Software ini haruslah dipasang pada kedua-dua buah komputerBerikut saya akan tunjukkan langkah-langkah untuk menggunakan TeamViewer ini. Andaikan bahawa PC yang bermasalah adalah PC anda, dan PC Kawananda akan digunakan untuk mengawalnya :

1. Download di link seperti di atas tadi dan lancarkan TeamViewer pada kedua-dua PC.

2. Anda akan diberi nombor lapan digit berserta password.

3.Masukkan nombor dan password tersebut pada PC kawan anda dan klik pada butang “Connect to partner”

4. Kini kawan anda dah boleh lihat dan kawal PC anda. Setelah selesai, hanya tutup sahaja TeamViewer ini untuk menamatkan sesi.

team viewer Pictures, Images and Photos

5 Comments

  1. ni lebih kurang mcm realvnc nih..🙂

  2. hehehe tq coz sudi bg komen🙂

  3. itu bisa ngeliat data2 kita yang ada di dalam cmpi ga gan….

  4. bro..bgus la perisian ni..hebat jgak kau ni yek.ade serial key atau crak avira premium.klau ade email kawan mohdfazlee_pro@yahoo.com

  5. askumm.. nk tanye ni. kat ne nk masuk kan Nombor and password?

    ajar sye … di Email sye .. rambut_12@yahoo.com..

    tolong bagi tunjuk ajar


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s