Doa Qunut Serta Bacaan

Assaalamualaikum…
nak kongsi dgn korang Doa Qunut nih…
so.. mudah2’an dapat la pahala lebih bila ada qunut bila buat subuh…

Doa Qunut

Rumi

Allah humah dini fiman hadait.
Wa’a fini fiman ‘afait.
Watawallani fiman tawalait.
Wabarikli fimaa a’tait.
Waqinii syarramaa qadzait.
Fainnaka taqdhi wala yuqdha ‘alait.
Wainnahu layadziluman walait.
Walaa ya’izzuman ‘adait.
Tabaa rakta rabbana wata’alait.
Falakalhamdu ‘ala maaqadzait.
Astaghfiruka wa’atubu ilaik.
Wasallallahu ‘ala Saidina Muhammadinin nabiyil ummiyi waala aalihi wasahbihi wasalam.

About these ads

160 Comments

  1. thanx!!

    • thanx bos..

      • thank ta bales sama “DONGENG” Kisah sipemuda yg sngat miskin,seumur hdupny blm prnh memakai clna dalam, krn dia ngebet pengen mau KAWIN..maka ibunya menjahitkan celana dalam buatnya, bahan dr Kantong TRIGU.Dimlm prtma sipemuda memakai CD trsbt,ditengah keasyikan…,Tiba2 si istri jth pingsan krn melihat Clana si suami didpnya tertulis….”BERAT BERSI…H 50 KG”…
        Mana lh tahan…hi ..hi hi

    • assalamualaikum……terima kasih sahabat…..moga allah bersama kamu sentiasa…..salam ukuwah…….

  2. terima kasih yaa..

  3. terima kasih banyak2 =)

    • sama2………….

  4. terima kasih byk2…moga2 Allah membalas jasa anda.

  5. terima kasih byk2…moga2 Allah membalas jasa anda.

  6. same2.. :) terima kasih kerana sudi melawat blog saya ni

    • terima kasih sbb ada gak hamba Allah yg sudi berkongsi… bley mintak tolong ke gak buat utk ayatul kursi dalam bahasa rumi ? mintak tolong ye…. terima kasih..

      • moga allah bisa mengampuni segala dosa …amiend

    • terima kasih banyak banyak hanya tuhan sja yg dpt membalasnya

  7. tima kasih..mudahan perkongsian awak dpt memperbetulkan bacaan qunut kami cmua.

  8. kalo d sertakan dgn tulisan jawi lagi cantik bro!
    apapun syukur alhamdulilah! smoga berkat!

    • orang tulis tu besar rahmat dah

  9. terima kasih banyak yeeeeeeeeeeee

  10. Semoga dapat memberi manafaat kpd yg tidak brapa lancar membaca tulisan jawi…. thank bro.

  11. THANKS banged,,,

  12. mksh ya bt bcaan’y..mga alloh memblas kebaikan org2 yg terlibat dlm p’buatn blog yg b’manfaat ini..

  13. assalamualaikum….
    terima kasih saudara wazi
    kerana masih ingat akan agama
    dalam kesibukan mencari
    kejayaan hakiki……

  14. thanks bgt y..smoga pahalanya terus mengalir..

  15. thank u so much. May Allah bless u.

  16. Thank….
    Karena besok aku ada ujian praktek di sekolah

  17. thankzzz…………

  18. thank-thank

  19. tq bro

  20. tarimaaaaaaaaa kaciiiiiii

  21. Terima kasih banyak

  22. tank you!

  23. thanks bnyk2 klau sy x dpt hafal n’ baca doa ni dlm solat subuh x dpt la pahala bnyk sikit, dlm hidup ini sikit2 pahala nnti akn jadi bnyk so i hope pada semua orng bnyk kn la buat kn pahala byk sikit sementara kita masih hidup di muka bumi ini…=P

  24. hi tanx for the doa qunut. reeli appreciate that.

  25. thnk ya smg slt kta d trma sma sang pncipta…aammmiiieeennn

  26. Alhamdulillah

  27. tenkiu….

  28. ni nak sharing lahh
    actually aku keje kt tmpt yg klien aku kurang didikan agama… walaupun aku bkn ustazah tp ini 1 amal jariah yg aku bleh tlg pd diaorg…mudah-mudahan diaorg terbuka hati untuk mudah menghafal surah2 n doa2…
    amin..
    tqvm sbb memudahkan aku
    juz print out je ;)

  29. Alhamdulillah, terima kasih byk2…

  30. ThankQ sangat ya…
    Semoga allah membalas semua jasa2 anda…

  31. terima kasih

  32. Thank’s yaw

  33. terima kasih…semuga anda dibalas pahala dari Nya.

  34. tq

  35. thankz….
    may Allah bless u

  36. terima kasih……….
    semoga kita semua dirahmati
    oleh ALLAH SWT….

  37. matur suwun sanget nggih

  38. makasih ya gan

  39. makasih banget yaaaaaaaaaa

  40. thank you

  41. Thanks Bro, semoga Allah membalas jasamu

  42. alhamdulilah.. terima kasih.. semoga allah SWT membalas jasamu.. amin..

  43. bnyak2 thanks

  44. Thank you very much.. May Allah bless you..

  45. terima kasih

  46. Thank’s ya. . . . Klau skalian dgn artinya lbh mantap lagi.

  47. salam…tahniah utk anda.ianya amat bguna utk yg kurang mahir membaca jawi…

  48. thx gan

  49. Terima kasih banyak2 sahabat

  50. terimakasih ^^. : )

  51. ne yang versi arab ada gk??

    btw thnks..

  52. makacihhhhhhhhhhhhhhhh

  53. terima kasih banyak2x ye abang…..skararang saya boleh baca doa qunut…..

  54. thx bro………..

  55. TERIMA KASIH YER..SEMOGA ALLAH MEMBALASNYA. AMIN

  56. Matur sembah nuwun..

  57. TERIMA KASIH YAH………??? MUDAH-MUDAHAN ALLAH SWT MEMBALAS KEBAIKKANNYA

  58. thanks bgt,,

  59. Nuwun sanget

  60. terima kasih banyak2

  61. Matur suwun sanget!

  62. mas mohon di ralat “Fainnaka taqdhi wala yuqdha ‘alait.”yang betul adalah ” Fa innaka taqdhii wa laa yuqdhaa ‘alaiik” ……‘alait dan ‘alaaik……

  63. ma ksih buaaangeeeeeeet…… ! mudah2an aku hafal n kamu dpt pahala juga.

  64. Da yg janggl deh,

    ”waqini syarrama qadait”
    Sama ”waqini birahmatika syarrama qadait”
    Mhn dprhtkn y Mas….

  65. thanks?!?!!!??

  66. thax,

  67. thank u vry much,

  68. Terima kasih…Allah pasti akan membalasny, amien.

  69. thankks ya

  70. trime ksih sngat2 krane buatkn tlisan rumi ntuk hmbe allah ini,
    smoge tuhan memblas jase hmbe allah yg brjase ni,
    amin…

  71. e3r54ygwefr4t5u6

  72. alhamdulillah. .trima kasih bang. .

  73. Alhamdulilah..teeerima kasih bang…

  74. teeerima kasih bang…

  75. terima kasih byk2

  76. Terime kasih…… sye mmg ikhlas nk belaja sume nie…tp x pandai bace….ty

    • alhamdulliah….sye dh hafal…

  77. makasih ya doa qunut nya…smoga allah dpt membalas kebaikanya…amin..

  78. terima kasih sang pecipta bl0g ni..d0a2 yg bguna h0pefully diberkati n dirahmati..insyallah

  79. waalaikumsalam,,,,,,terima kasih abg ! smoga Allah membalas jasa abg ini !

  80. thanks ya

  81. thnx a lot……renung2kan dn selamat beramal… (=

  82. terima kasih.

  83. salam….saya doakan saudara panjang umur dimurahkan rezeki melipah ruah,dikurniakan kesihatan yg baik berkat dari pemulisan ini,setiap kebaikan yg terlaksana kerana penulisan ini akan membuatkan saudara sejahtera didunia akhirat, buat pengehtahuan saudara, penulisan saudara ini telah membantu saya menjadi seorang suami,malah lengkap solat subuh saya kini….terima kasih sekali lagi,dunia akhirat…….salam

  84. terima kasih…

  85. thanks iah,…

  86. caya lah!!!..besa phala nya siapa yg wt ayat do`a qunut dlm bhasa rumi ni.rmai rmaja2 skrg yg prlukn ayat2 mcm ni.wlaupn xtau bce jawi,skurang2nye dieorg blh bce dgn cre nie..wa salot sma lu bro..salam..

  87. terima kasih smg allah melipat gandakan pahala mu.

  88. terima kasih banyak pak ustad.

  89. Minta pak ustaz semak bacaan ‘Fain nakataq dhi wala yuqdha ‘alaik’ kerana akhir bacaan adalah Kaf bukan Ta. Terima kasih.

  90. semoga diberkati allah. terima kasih banyak

  91. muakasieh buanyuak yua!!!!!! ^_^

  92. terima kaseh atas pengajaran ini.selama ini tak tahu baca .sekarang pandai.semuga diberkati .allah

  93. Sebelumnya saya mnta maf sodaraqu wazy, memang bgus doa ini dalam b. Latin bs mmbntu bgi yg kurang lncr membca tlsn arab, namun yg sya syangkan penulisannya lum sempurna, tajwid2nya tdak lengkap, mhon anda sgera revisi,, krna slah tajwid dapat menmbulkan arti beda, terima kasih.

  94. Pda akhr ayat ke enam mstinya walaa yuqdho ‘alaik. Bkn alait.

  95. wah bermanfaat bgd nie buat aq. thx yh :)

  96. thanks ya..
    Ini sangat membantu all my friends…

  97. mudah2an aq bz hafal mmbc doa”a
    thnx ea

  98. thanks…..
    SmOga hiDup jd Lbh baik…amiieen ya aLLah!!??

  99. mkasiiih:-D

  100. thx boss

  101. thx omm

  102. :)

  103. :'(

  104. <3

  105. tq bro..semoga Allah merahmati mu dgn bantuan ini

  106. erm

  107. terima kasih

  108. goood >>>>>>>>>>>>>>>

  109. terima kasih sebesar-besarnya kepada blog ini

    karena besok saya ada praktek ulangan Agama

    terimakasih =)

  110. thanks.. cz sya bisa bljr lgi… cz lm tk baca doa Qunut hampir lupa.. tnpa bli buku sya bisa bljar dri blog ni…

  111. thenkyou
    terimakasih allah pasti membalas jasa anda

  112. terima kasih sebesar-besarnyakarena besok saya ada praktek ulangan Agama

    terimakasih =)

  113. makasignya jadi bisa ujian praktek

  114. terima kasih l
    selama ini aqu malas nak solat subuh sbab aqu x hafal sngt bacaan doa qunut
    papew pon thank tau bgi rumi punye

  115. Alhamdllh q jdi lbh bs bc dgn bnr do’a qunut ini trm ksh y allah

  116. Makasih broo

  117. sungguh pendek ayatnya tpi sangat susah nak hafal..tetapi jika lirik lagu yg panjang berjela amat senang nak ingat…sungguh sya amat menyesal dgn sedih dgn diri sya nie….sya betul2 sudah insaf….terima kasih wahai hamba allah…tiada apa yg dpt saya balas hanya doa yg yg disulam dlam doa saya untuk hamba allah ini.terimas kasih.

  118. best aku dah hafal

  119. thanks a lot bro

  120. gak ada buku bisa liat di internet ..
    jadi lebih mudah ..
    hehehe .. :)

  121. Thanks..You….Brather..

  122. thank u bro

  123. Thank you brother

  124. BORING!!!!!!!! ADER SALAH SIKET

  125. APASAL THANK YOU SAJERH CAKAP BENDE LAIN MACAM AMIN ALHAMDULILAH BODOH SEMUA ORANG

  126. terima kasih os

  127. facebook

  128. Tq

  129. assalamualaikum……terima kasih sahabat,,,semoga allah sentiasa bersama kamu……salam ukuwah………….

  130. trima ksaih atas bantuannya… smoga pahala diperuntuhkn pdmu..

  131. salam,,,,smoga kita sntiasa d jalan yg benar,,,,terima kasih yea???

  132. Terima kasih banyak…semoga allah murahkan rezeki kamu…amin

  133. thank’s dah di kasih tau
    may allah bless you

  134. Mksih ea smga jasany dibls dgn bRlipat gnda..

  135. Alhamdulillah the Rumi version has helped me greatly in memorizing the doa… Syukran for sharing.. Allah is certainly most rewarding

  136. terimakasih

  137. terima kasih blog ini,bs brmanfaat.amin..

  138. thx a lot

  139. tq encik…

  140. ooouuuuuhhhh makasih banget infonya kalo gak ada info ini gw bakalan mati dimarahin kali sama guru ngaji gw

  141. Tanks…bro…I start learning it…may god bless u

  142. Thanks yaa…

  143. Asalam, makasih buat bacaan doa qunut nya,,, sangat membantu,,

  144. pas bngt saya lagi hafalan doa qunud thanks

  145. terimakasih saya jadi hafal doa qunut karna saya menghafal dengan cara sederhana terima kasih

  146. Terima kasih kawan2 , semoga anda akan dapat pahala yang banyak .. : )

  147. Hello

  148. Tk2

  149. Makasih ya. Bermanfaat banget


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.